O nama

Vinarija Rakčević - Smokovci

U Rijeckoj nahiji na 15 km od Cetinja, izmedju brda, smjesteno je selo Smokovci.

U podrumu familijarne kuce Rakcevica, starom preko 110 godina napravili smo omanju vinariju u pradjedovskoj kuci i nastavili porodivnu tradiciju proizvidnje vina.
mladen rakčević

Ljubav prema vinu, tradicija i uzivanje u vinogradarstvu i vinarstvu koja u mojoj familiji traje vjekovima pretocena je u kombinaciju te tradicije i modernih tehnologija i napravljena je vinarija sa ogranicenim kapacitetom, trudeci se da nam je na prvom mjestu ljubav prema vinu i kvalitet.
Obnovili smo vinograde, rekonstruisali konobu koja sluzi ujedno i za degustacionu salu, sanirali strujnu mrezu, podigli i plantazu raznih vocaka, adaptirali put do nase vinarije i na taj nacin iako u teskim poslovnim godinama uspjeli da odrzimo nas posao likvidnim.

Ideja nam nije ulaganje za povratak novca,
ovo je ulaganje u sve snove koje smo imali i imamo, ulaganje u budućnost naše đece.
Kad se radi sa toliko ljubavi,
a čini mi se i posvećenosti,
rezultat mora doći, prije ili kasnije.

A naš rezultat je da uživamo u svakom danu, da pratimo snove, da pratimo korake naših duša, a da dragi ljudi koji dolaze da obiđu naš mali raj uživaju u pogledima i ukusima. Trudimo se da najkvalitetniju sirovinu izaberemo, a onda uz nasu ljubav i strucnost naseg enologa Andona Krstevskom pravimo vina za dusu.

Ono sto bih naglasio da vec u pocetku nase price dobili smo jednu veliku satisfakciju, a to je sampionsko postolje na Montevino 2018. Pecalbar i Smokovac su bili apsolutni sampioni prestiznog sajma vina. Takodje Pecalbar je dobitnik vise zlatnih medalja na Novosadskom sajmu. Volimo da kazemo da je vino prica sa tri tacke, bez prekida i iz dana u dan, siguran sam, svaki vinar razmislja sto to jos uraditi i unaprijediti i kvalitet grozdja i samu proizvodnju vina. Za sad nasa vina su na CG trziste, odabrane restorane, hotele, wine shop ove. Ideja nam je da malim sigurnim koracima probijamo trziste sa kvalitetom i u regionu. Planovi su nam da u bliskoj buducnosti krenemo sa mini etno pricom. Posto nase selo gravitira prema Skadarskom jezeru, plan je aktivirati stare staze za setnju, jahanje, razne ideje sto se tice netaknute prirode, lijepih pogleda. Takođe, razvili smo projekat izgradnje apartmana, koji bi nam sluzili da gosti provode vise vremena kod nas uz svu lepezu ponude koju bi imali kao aktivacija pri odmoru.

Nasa proizvodnja za sad se limitira na oko 4000 flasa, crvenog vina, pretoceno u 3 etikete.

WhatsApp Image 2023-04-02 at 12.16.36
WhatsApp Image 2023-04-02 at 12.37.45
339396076_6063020053734102_7133578766955818796_n

Naša vina

Depeša

Head Chef

Pečalbar

Sous Chef

Smokovac

Restaurant Manager
Shopping Cart